Rønde Distriktsråd

Rønde Hovedgade

Rønde Hovedgade:

 

Vi har lige siden vi blev oprettet arbejdet sammen med Rønde Handelsstandsforening om at få Syddjurs Kommune til at fortsætte den plan for Rønde Midtby, der blev udarbejdet af en gruppe borgere sammen med Rønde Kommune i 2000, som blev publiceret som Strukturplan Rønde midtby 2000. Rønde Kommune gik i gang med en byfornyelse, der bl.a. omfattede en ny busterminal og nye torve, der blev benævnt Kaløtorvet og Markedspladsen. Der blev ved privat medvirken etableret parkeringsarealer op til Rønde Hovedgade med adgang fra Birkevej, og der blev lavet brede passager til at komme fra Birkevej til Hovedgaden. Der blev samtidig udarbejdet et forslag til hvordan Akvaduktpladsen bag Niels Trangbæks boghandel skulle se ud, og det er efterfølgende blevet godkendt af Syddjurs Kommune. Så blev vi sammenlagt til Syddjurs Kommune, og siden er der ikke sket noget.

 

Vi har sammen med Rønde Handelsstandsforening forsøgt at få Syddjurs Kommunes forvaltning til at gøre noget. Det resulterede i, at vi, i forbindelse med Rønde Fjernvarmes renovering af deres rørsystem på sydsiden af Rønde Hovedgade, fik Syddjurs Kommune til at udskifte fortovet med nye fliser. Senere prøvede vi at få Syddjurs Kommune til at etablere 5 til 7 sikre overgange på Rønde Hovedgade. Vi fik 2 overgange, der i realiteten er flytbare.

 

Senest har vi i 2013 presset på for at få lavet en masterplan for Rønde Hovedgade ud fra ideerne i Strukturplan Rønde midtby 2000, så administrationen i Syddjurs Kommune kan få et sikkert overblik over omfanget af omforandringen af Rønde Hovedgade. Der blev heldigvis bevilget penge til denne plan ved 3. bevillingen af Syddjurs Kommunes budget for 2014 og nu venter vi spændt på resultatet.

Vi har peget på at landskabsarkitekt Eivind Wad, der bl.a. lavede planen for Akvaduktpladsen, skal stå for udarbejdelsen og har indsendt hans tilbud for at gøre det til Syddjurs Kommune. Selv om vi har rykket for svar gennem administrationen, har vi ikke hørt hvor langt processen er kommet.

 

Med hensyn til yderligere parkeringspladser i midtbyen, har vi hver gang der har været et hus til salg på Birkevej, gjort administrationen opmærksom på den mulighed der var for dem om at bruge af deres Parkeringsfond til etablering af yderligere parkeringsmuligheder. Det er hver gang blevet afslået pga. manglende økonomiske muligheder.

Rønde Distriksråd  | roende.raad@gmail.com